Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

خبرگزاری فارس ـ گروه سینما: «چهلمین جشنواره فیلم فجر» با اثری به نام «بِیرو» فعالیت­ خود را رسما آغاز کرد. اثری در «ژانر ورزشی» (Sports film) که سال­هاست در تولیدات سینمایی کشور مورد کم‌­توجهی واقع شده است. ژانری عملا مغفول در «صنعت سینمای ایران» که از نظر ماهیت، دارای آنچنان قدرت و وسعتی است که «زیر ژانر» یا «ساب‌ژانرهای» مختلفی را در بر گرفته و به عنوان یک «ابر ژانر» نه تنها می­تواند رونق را به گیشه‌های راکد بازگرداند؛ بلکه از قابلیت تامین محتوای برای «تلویزیون» برخوردار است و در مقاطع زمانی مختلف می­تواند مخاطب جویای «سرگرمی» را از اقناع سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روایتگری در «ژانر ورزشی» از وسعت و جذابیت ویژه­ای برخوردار است و این به آن جهت است که در این‌گونه از فیلمسازی هم می­توان به یک «رشته ورزشی» در صورت­های سینمایی گوناگون تمرکز نمود و هم می­توان یک «رویداد ورزشی» را در قالب­های مختلف روایت و مورد خوانش قرار داد و هم می­توان یک «ورزشکار» را مورد توجه قرار داد و او را دنبال کرد و کم و کیف زندگی او را به‌طور برجسته‌ای نمایش داد. اقدامی که در فیلم سینمایی «بیرو» انجام شده و موجب شده تا این اثر در مدل روایت خود «ژانر ورزشی» را در گونه «بیوگرافی» پیگیری نماید و به صورت «زندگینامه‌ای» به تصویرسازی از چگونگی موفقیت یکی از فوتبالیست‌های حال حاضر کشور به نام «علیرضا صفر بیرانوند» بپردازد.

فیلم سینمایی «بیرو» دو مقطع از زندگی گُلر حال حاضر تیم ملی کشور را به تصویر می­کشد و نوجوانی و جوانی این فوتبالیست را از زمانی که با دستان خالی به پایتخت می­آید و تحقق اولین رویایش را با برج آزادی قاب می­گیرد و ... تا زمانی که پای اولین قرارداد رسمی­اش را با یک تیم فوتبال مطرح امضاء می­کند و البته تمام این روایت­گری را در پرانتزی باز میان صحنه تشخیص پنالتی در جریان مسابقه تیم ملی ایران مقابل پرتغال در جام جهانی 2018 میلادی قرار می­دهد. پرانتزی که در نهایت فیلم سینمایی «بیرو» را با صحنه تاریخی مهار پنالتی ستاره فوتبال جهان یعنی «کریستیانو رونالدو» توسط «علیرضا بیرانوند» و آرام­ گرفتن این فوتبالیست بر روی توپ به چنگ آورده به پایان می­رساند. 

 

 

قطعا تصویرسازی و تولید آثار سینمایی پیرامون شخصیت­های ورزشی و معرفی ایشان به عنوان «الگو» و «قهرمان» یکی از وظایف مهم سینمای هر کشوری محسوب می­شود. اما باید توجه داشت که این چنین الگوسازی و قهرمان­پروری ویژه­ای آن هم از فوتبالیستی که هنوز در حال گذراندن مسیر حرفه­ای خود بوده و همچنان در مسیر غیر قابل پیش­بینی در «صنعت فوتبال» به سر می­برد و ... می­تواند به خودی خود یک «ریسک فرهنگی» تلقی گردد!

این در حالی است که از منظر فُرم سینمایی، «بیرو» اثری غرق شده در تکنیک است که از روایتی خطی و تا حدی تلویزیونی برخوردار شده است. اثری که البته می­توانست با چاشنی کمی پژوهش دقیق‌تر و ارائه فیلمنامه­ای منضبط­تر و بالاخص بازنگری در کیفیت تدوین، از ظرفیت سینما و به نمایش درآمدن بر روی پرده عریض استفاده نماید و با به‌کارگیری هوشمندانه از جلوه‌های ویژه به صورت اثری سینمایی حاضر شود. اما در مجموع این فیلم ترجیح داده تا این مهم را فدای نگاه نوستالژیک خود از کارتون­های تلویزیونی دهه 1370 هجری­شمسی و بالاخص مجموعه مانگا ژاپنی «فوتبالیست‌ها» نماید و شخصیتی­ را بازتولید کند که به خاطر کمک به خانواده‌ خود آرزو داشت تا یک فوتبالیست حرفه‌ای شود!

در مجموع فیلم سینمایی «بیرو» اگرچه به سبب ماهیت قهرمان­پرور خود در «ژانر ورزشی» دارای شادابی و نشاط است؛ اما با این همه اثری است که همچنان متاثر از جو سیاه حاکم بر «سینمای اجتماعی» قرار دارد و از این جهت ضمن تحقیر جایگاه پدر و نزول شخصیت اجتماعی یکی از اقوام اصیل ایران و ...؛ به نوعی ویژه اقدام به «ترسیم فلاکت عموم جوانان مستعد شهرستانی» می­نماید.

* نویسنده: محمدرضا مهدوی­پور

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۹۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی بر چند خبر ورزشی شانزدهم اردیبهشت استان قزوین

در ادامه رقابت‌های لیگ برتر فوتبال و در بازی هفته بیست و ششم، شمس آذر قزوین امروز در بازی خارج از خانه به مصاف تیم گل گهر سیرجان می‌رود.

این بازی ساعت ۱۹ در حالی برگزار می‌شود که گل گهر و شمس آذر در مکان‌های ششم و هفتم لیگ قرار دارند.

دوچرخه سواران قزوینی راهی رقابت‌های آسیایی می‌شوند

حسین زنجانیان و طا‌ها قابلی رکابزنان تیم ملی کوهستان برای شرکت در رقابت‌های آسیایی در رشته دانهیل راهی مالزی می‌شوند.

تیم ملی دوچرخه سواری کوهستان با شش ورزشکار امشب راهی مالزی می‌شود و دو نماینده استان ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت با حریفان مصاف می‌کنند.

 اتحاد قزوین تنها نماینده استان در لیگ مناطق کشور

مرحله دوم مسابقات فوتبال نوجوانان کشور قرعه کشی شد و تیم اتحاد قزوین تنها نماینده استان در این رقابت‌ها با تیم‌های فولاد مشهد، فریدونکار و عقاب ساری در گروه سه مسابقات هم گروه است.

این مرحله از رقابت‌ها به صورت مجتمع از امروز تا ۲۱ اردیبهشت در مشهد برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • نگاهی به فیلم هویت حاتمی‌کیا، به مناسبت بازپخش از شبکه نمایش
  • تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • نگاهی بر چند خبر ورزشی شانزدهم اردیبهشت استان قزوین
  • گریمور سینمای ایران در اردبیل تشییع شد
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • نگاهی به چند خبر ورزشی استان قزوین 
  • «هفت» از امشب روی آنتن می رود /موضوع سینمای‌ جنایی
  • «هفت» از امشب راهی آنتن تلویزیون می‌شود + ساعت پخش
  • «هفت» از امشب راهی آنتن می‌شود/ بررسی موضوع جنایی